YÖ-LANit Skanssin Pelitilassa 30.-31.3

Tervetuloa Pelitilan Yö-LANeille

Kauppakeskus Skanssin Pelitilassa järjestetään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä yön yli kestävä pelitapahtuma 30.-31.3, alkaen lauantailtana kello 18 ja päättyen sunnuntaina kello 18.

Tapahtumaan voi ottaa osaa 12 vuotta täyttäneet ja tästä vanhemmat. Alle 18-vuotiailta vaaditaan vanhemman allekirjoittama lupalappu. Lupalappuja saa Pelitilasta tai vanhempi voi kirjoittaa lapun vapaamuotoisesti lapseni xx saa osallistua tapahtumaan. Lisäksi lappuun tarvitaan vanhemman nimi sekä puhelinnumero.

 • Tapahtuman aikana kukin asiakas saa käyttöönsä PC-koneen tai PS4-konsolin, jolla voi pelailla omaan tahtiin koko tapahtuman ajan. Tapahtumassa järjestetään turnauksia eri peleistä riippuen miten mikäkin turnaus tai peli saa suosiota.
 • Asiakkaiden käytössä on Pelitilan WC, keittiö, jossa on mikro, sekä jääkaappi, mutta toivomme asiakkaiden varaavan itselleen sellaisia eväitä, jotka säilyvät huoneenlämmössä.
 • Tilassa on mahdollista nukkua lattiamajoituksessa siihen varatulla alueella. Omat nukkumisvarusteet sekä korvatulpat ovat hyvä olla mukana.
 • Tilasta voi poistua kauppakeskuksen ollessa vielä auki, mutta kello 21-7.30 ovet suljetaan kauppakeskukseen ja tilasta ei voi poistua. Mikäli tulee pakottavaa tarvetta poistua tilasta, alaikäiset voivat poistua vain huoltajan mukana. Aamulla kello 7.30 jälkeen Pelitilasta voi poistua halutessaan.
 • Koko tapahtuman ajan Pelitilassa on kaksi aikuista Pelitilan työntekijää huolehtimassa viihtymisestä sekä turvallisuudesta. Tämän lisäksi Skanssin oma turvamies on läsnä. Tapahtuma on päihteetön
 • Pääsymaksu tapahtumaan on 35€, joka maksetaan Pelitilan kassalle ennakkovarauksen yhteydessä tai  Pelitilan tilille FI3913513000134962, viestikenttään nimi/yölanit. Muistakaa lupalappu alle 18 vuotiailta!
  Pelipaikkoja on rajallinen määrä (26) ja ainoastaan varausmaksun maksaneet huomioidaan. Pelitila tarjoaa tapahtumaan osallistuville 2 kpl virvoitusjuomia.

Tiedustelut osoitteeseen kalle[at]grail.gg

MAANANTAIN AVOIN HEARTHSTONE TURNAUS

Maanantain Hearthstone turnaus on Skanssin Pelitilasta toteutettu kaikille avoin online HS-turnaus. Otetaan tästä joka maanantain mittelö rennoin rantein.

Turnaukseen voi ottaa osaa kotisohvalta tai tulla Skanssin kauppakeskuksen Pelitilaan fiilistelemään livenä muiden kisaajien kanssa.

Ilmoittaudu mukaan Grail Quest turnausalustalla osoitteessa:

https://www.grail.gg/tournament/398/info

PRIZE POOL

 1. sijalla palkintona 20€ Battle.net Gift Card!

AIKATAULU

Turnaus pelataan yksipäiväisenä.

Turnauspäivä:  nyt Maanantaina 7.1.2019 sekä jatkossa joka maanantai

Aloitusaika: ehdoton 17:00 check in alk. kello 16

Lopetusaika: ~ 20 (arvio, varautukaa siihen, että voi kestää kauemminkin)

SÄÄNNÖT/FORMAATTI/LHS

Pelimuoto: Standard

Single Elimination Last Hero Standing, eli jos häviät kerran, tiput koko turnauksesta.

Kaikki kierrokset finaali mukaan lukien ovat Best of 5, 1 ban.

Best of 5, eli tarvitset kolme voittoa päästäksesi jatkoon. Yhteensä tarvitset neljä pakkaa turnaukseen, kaikkien täytyy olla eri heroilla.

 1. Valitse neljä pakkaa, eri heroilta. Eli EI saa olla esim. Zoo Warlockia ja Even Warlockia. Challenge screenissä ei saa olla valmiina montaa pakkaa samalta classilta. Muita rajoituksia ei anneta.
 2. Vaihtakaa vastustajan kanssa screenshotit challenge screenistä, tarkistakaa ettei vastustajalla ole samalta classilta useampaa deckiä valmiina. Sen jälkeen pickit ja bannit hoidetaan ulkoisella sivustolla: http://deckselect.eu/
 3. Voittajan pitää jatkaa samalla pakalla ja häviäjä ei saa pelata enää samalla pakalla.
 4. Decklistejä/ lineuppeja saa vaihtaa turnauksen aikana vapaasti sarjojen välissä, eikä niitä tarvitse lähettää turnauksen admineille.
 5. ÄLKÄÄ MERKATKO TULOKSIA, ENNEN KUIN OLETTE PELANNEET KOKO SARJAN. VAIN SARJAN VOITTO MERKITÄÄN (voitin/hävisin). Jos merkkaatte väärin, älkää confirmatko väärää tulosta vaan painakaa ”dispute” nappia.

Liittykää Grail Quest Discord kanavalle, sieltä löytyy ennen turnauksen alkua #hearthstone tekstikanava, jossa voi kysellä turnaukseen liittyviä kysymyksiä: https://discord.gg/wpVQQD6

Fortnite Playground Challenge 14.-15.12.2018

Solo & Duo Playground Challenge

Solo kisan osallistujista muodostetaan neljän hengen ryhmiä Fortniten Playground -pelimuotoon. Duo kisassa osallistujat muodostavat kahdesta duo’sta muodostuvan ryhmän.
Kisaajat pelaavat kolme, kymmenen minuutin mittaista peliä kolmessa eri sijainnissa. Jokaisessa pelissä jokainen tappo on yhden pisteen arvoinen. Kolmen pelin jälkeen eniten pisteitä kerännyt pelaaja jatkaa seuraavalle kierrokselle.

Pelikierrokset:
Pelikierros sisältää 3 peliä. Jokainen peli kestää 10 minuuttia, peli päättyy kellon ollessa 45:00. Jokaisen pelin jälkeen pelaajat palaavat lobbyyn ja suuntaavat seuraavaan peliin ja uuteen sijaintiin. Pelikierroksen pelit pelataan 3:ssa eri sijainnissa:
1. Sijainti: Retail row
2. Sijainti: Pleasant park
3. Sijainti: Tilted towers
Pelaajat eivät saa poistua alueelta pelin aikana. Jos pelaaja poistuu pelialueelta, kyseinen pelaaja tai joukkue putoaa kisasta.

Kolmen pelin jälkeen eniten pisteitä kerännyt pelaaja tai joukkue jatkaa finaalikierrokselle. Pisteiden tasatilanteessa samalla pistesijalla olevat pelaajat aloittavat neljännen pelin Tilted towers -sijainnissa. Ensimmäisenä tapon saanut pelaaja tai joukkue voittaa pelin.

Säännöt pelissä:
Toisia pelaajia ei saa vahingoittaa ennen kuin nämä ovat laskeutuneet. Laskeutuvan pelaajan tappamisesta ei saa pistietä ja tappaneen pelaajan pisteitä vähennetään yhdellä.
Duo kisassa pelaajat muodostavat joukkueet pelin sisällä. Joukkueita ei saa vaihtaa tai muuten muokata pelikierrosten aikana.

Finaalikierros:
Finaalikierroksella noudatetaan samoja sääntöjä kuin aiemmilla pelikierroksilla. Playground Challengen voittajalle Pelitila tarjoaa ED GAMER -lippiksen sekä muita oheistuotteita.

Kisaan mahtuu mukaan 12 ensimmäistä ilmoittautujaa (minimi pelaajamäärä 4 pelaajaa). Ilmoittautuminen kisapäivänä Pelitilan kassalla.

Challengejen aikataulu:

Pe 14.12.
Klo 17 Solo Challenge

La 15.12.
Klo 13 Solo Challenge
Klo 16 Duo Challenge

Fortnite Score Hunt -turnaus 7.-8.12.2018

Turnauksen osallistujat pelaavat viisi(5) peliä keräten pisteitä itselleen tai joukkueelleen. Pelit aloitetaan samanaikaisesti, admin seuraa pelejä ja merkitsee pistetilanteen jokaisen pelin jälkeen. Turnauksen pisteytys:

Solo
– 5 peliä
– 1 elim = +1p
– Victory Royale = +5p
– 10 elim (yhdessä pelissä)= +8p

Duo
– 5 peliä
– 1 elim = +1p
– Victory Royale = +5p
– 15 elim (yhdessä pelissä, Duon tapot yhteenlaskettuna) = +10p

Solo -turnaukseen mahtuu 12 ensimmäistä ilmoittautujaa ja Duo -turnaukseen 6 ensimmäistä paria (turnausten minimi pelaajamäärä 4 pelaajaa). Ilmoittautuminen Pelitilan tiskillä turnauspäivänä. Pelit pelataan Pelitilan turnausalueella, Pelitilan tietokoneilla. Paikalta löytyy hiiret, näppäimistöt ja kuulokkeet, myös omia pelivälineitä voi tuoda mukana. Turnauspelit pelataan pelaajan omalla Fortnite -tunnuksella, huolehdithan mukaan kirjautumiseen tarvittavat tiedot. Voittajille Pelitila tarjoaa peliaiheisia palkintoja.

Perjantai 7.12.2018
Solo -turnaus #1 klo 17.00

Lauantai 8.12.2018
Solo -turnaus #2 klo 12.00
Duo -turnaus klo 15.00

 

Prerelease: Rastakhan’s Tavern Rumble 1.12.

Hearthstonen uusin lisäosa Rastakhan’s Rumble julkaistaan 4.12. Lisäosa tuo mukanaan peliin 135 uutta korttia sekä aimo annoksen trolli mähinää uuden solo seikkailun muodossa.
Pelitila juhlistaa uutta lisäosaa prerelease -tapahtumalla 1.12.2018!


Prerelease -tapahtuman aikana pelaajat pääsevät tekemään kurkistuksen ennakkoon ostettujen korttipakkojen sisältöön, sillä korttipakat ovat aukaistavissa prerelease -tapahtuman aikana. Uudet kortit näkyvät card managerissa, mutta ne eivät ole craftattavissa, disechantattavissa tai pelattavissa tavern brawlin ulkopuolella. Korttipakkojen lisäksi pelaajat pääsevät osaksi Gurubashi Arenan mähinää uusien tavern brawl -pelimuotojen avulla!
Rastakhan’s No Cards Barrel antaa pelaajien luoda pakan ennakkoon ostettujen korttipakkojen sisällöstä. Pakoissa ei ole class tai duplicate rajoitteita!
A Royal Recipe antaa pelaajien kokeilla valmiita pakkareseptejä tulevasta lisäosasta. Pakkaresepti tarjoaa pelaajan käyttöön valmiin pakan, eikä pelaaminen vaadi ennalta ostettuja pakkoja.

Korttipakkojen aukomisen ja tavern brawl trolli mähinän lisäksi järjestämme osallistujien kesken round robin -turnauksen. Jokainen osallistuja pelaa bo3 pelin Rastakhan’s No Cards Barrel -pelimuodossa toisiaan vastaan. Kierroksen päätteeksi eniten pisteitä keränneelle pelaajalle on tarjolla Hearthstone -aiheisia palkintoja (mm. Thrall Funko pop figuuri).
Round robin -turnaus käynnistyy Pelitilassa klo 14.00

Pelitilan prerelease tapahtumassa ei ole pääsymaksua ja osallistujat käyttävät pelaamiseen omia pelilaitteita. Tilasta löytyy wifi ja sähköpistokkeita. Fireside Gathering ja prerelease -tapahtuma käynnistyy 1.12. klo 13.00.

Overwatch free weekend & FFA 24.11.2018

Overwatchissa vietetään hieman pidempää ilmaista viikonloppua, sillä peli on free to play 20.-26.11.2018. Tavallista pidempään kestävä ilmaisjakso tarjoaakin loistavan paikan treenata alkuviikon ajan pelitaitoja ja tulla testaamaan harjoittelun tuloksia Pelitilan Overwatch Free For All -kisaan lauantaina 24.11.

Pelitilassa järjestetään Overwatch Free For All -kisat lauantaina 24.11.
FFA -kisapäivänä pelikierroksia järjestetään kolme kappaletta. Jokaisen kierroksen voittajalle on tarjolla pieniä peli aiheisia palkintoja. Lisäksi jokaisen kierroksen kaksi parasta pelaaja saa kutsun finaalikierrokselle (kierros järjestetään päivän lopussa). Finaalikierroksen voittaja nappaa itselleen paketin gamer swagia, joka sisältää mm. Overwatch Funko pop figuurin.

Yhteen pelikierrokseen mahtuu mukaan enintään kahdeksan(8) pelaajaa ja minimissään neljä(4) pelaajaa. Pelikierroksiin voi ilmoittautua yhdelle kierrokselle kerrallaan. Kun edellinen kierros saadaan päätökseen, osallistuneet pelaajat voivat ilmoittautua seuraavalle kierrokselle. Overwatch FFA -kisaan voi ilmoittautua Pelitilassa koko seuraavan viikon ajan tai sähköpostitse osoitteeseen skanssi(a)pelitila.fi
Pelaamiseen käytetään omia pelitunnuksia (Overwatch -pelitunnuksen tekeminen ja pelin pelaaminen on ilmaista 20.-26.11.).

Overwatch FFA -kisaan osallistuminen edellyttää Pelipassin ostoa, mutta kisassa ei ole erillistä pääsymaksua. 

FFA -kisojen aikataulut

Round #1 klo 13.00
Round #2 klo 14.00
Round #3 klo 15.00
Finaalikierros klo 16.00

FFA -kisan säännöt:

Pelikierroksen voittaa nopeimmin 50 tappoa kerännyt pelaaja tai 15 minuutin aikana eniten tappoja kerännyt pelaaja. Pelit pelataan Deathmatch -pelimuodossa ja pelaajien käytössä on seuraavat hahmot: Hanzo, McCree tai Pharah. Pelaajat liittyvät peliin satunnaisena hahmona ja hahmo arvotaan uudestaan pelaajan kuollessa. Pelikierrosten kartoiksi valitaan satunnaisesti joku seuraavista kartoista: Château Guillard, Eichenwalde tai Hollywood

Fortnite solo ja duo challenget 16.-17.11.

Pelitila järjestää perjantaina 16. ja lauantaina 17.11. Fortnite Challengeja Pelitilassa. Challengeihin pääsee osallistumaan pelipassin hinnalla ja palkintoina on jaossa pieniä tuotepalkintoja. Kisojen säännöt löydät tämän postauksen lopusta.
Lisää Fortnite -ohjelmaa on luvassa heti joulukuun alussa, kun Pelitilassa järjestetään Fortnite -valmennus 1.12. Valmennus soveltuu erityisesti nuorille pelaajille ja tavoitteellisesti harjoittelusta kiinnostuneille. Lisätietoa valmennuksesta löydät täältä.

Aikataulu

Pe 16.11. solo challenge
Round 1 klo 16
Round 2 klo 18

La 17.11. duo challenge
Round 1 klo 12
Round 2 klo 14
Round 3 klo 16

Pelitilan Fortnite Challenget ei toteuteta turnausmuodossa, joten kaikki osallistujat eivät pelaa samassa pelissä. Fortnite Solo Challengessa pelaajat aloittavat pelin samanaikaisesti ja pisteitä jaetaan sijoituksen ja tappojen perusteella.

Solo Challengessa pelataan yksinpeliä, liittoutuminen kavereiden tai muiden pelaajien kanssa on kiellettyä, vaikka tuttuja sattuisikin samaan peliin. Jos Pelitilan adminit huomaavat joukkuepelaamista Solo Challengen aikana, kyseinen pelaaja/pelaajat diskataan kisasta.
Duo Challengeen ilmoittaudutaan kahden hengen ryhmissä. Pelit pelataan Fortniten Duo -pelimuodossa ja kaikki pelaajat aloittavat pelin samanaikaisesti.
Kun pelaaja tai koko joukkue putoaa pelistä tai voittaa pelin, nosta kätesi merkiksi adminille. Admin merkitsee ylös pisteet kyseisestä ottelusta. Odota adminin lupaa ennen seuraavan ottelun aloittamista.

Pisteytys:
Tappo = 10 pistettä
Sijoitus = (100p – sijoitus) Esimerkiksi jos sijoituksesi on 41. (100p-41 = 59 pistettä). 1. Sija on 100 pisteen arvoinen.

Pelikierros (Round) sisältää kaksi(2) peliä. Pelikierroksen lopullinen pisteytys tapahtuu laskemalla yhteen molempien pelien aikana kerätyt pisteet. Pisteiden tasatilanteessa tappojen määrä toimii ratkaisevana tekijänä. Jos tilanne jatkuu tasapelinä, viimeisen pelin sijoitus ratkaisee voittajan. Jos voittaja ei vieläkään ratkea, tasatilanteessa olevat pelaajat aloittavat kolmannen pelin ryhmänä Duo-pelimuodossa. Kolmannessa pelissä ensimmäisen tapon saanut pelaaja voittaa Challengen.

Solo challengeen mahtuu mukaan 12 ensimmäistä ilmoittautujaa ja duo challengeen 6 joukkuetta (minimi osallistujamäärä solo challengessa neljä pelaajaa ja Duo challengessa neljä joukkuetta). Ilmoittautuminen tapahtuu Pelitilan infotiskillä kisapäivänä. Pelaajien tulee olla paikalla Pelitilassa 15min ennen kisan alkamista. Myöhästyjien paikat luovutetaan jonosta seuraaville pelaajille.

Fifa 19 & NHL 19 -turnaukset 10.11.

Peliviikko on osa kansainvälistä ja pohjoismaista peliviikkoa ja sitä vietetään 5.-11.11.2018. Teemaviikon järjestää vuosittain kaikille avoin Pelikasvattajien verkosto, sekä paikalliset toimijat. Pelitila osallistuu Peliviikkoon järjestämällä Fifa ja NHL -konsoliturnaukset lauantaina 10.11.
Turnauksiin pääsee osallistumaan 2€ maksavan Pelipassin hinnalla, Pelipassi oikeuttaa samalla varaamaan Pelitilan muita pelilaitteita käyttöön tunnin vuoroissa. Turnauksissa hyvin pärjänneille Pelitila tarjoaa peliaiheisia tuotepalkintoja.

Fifa 19 -turnaus 10.11. klo 13.00

Turnauksessa formaattina on single elimination bo1. Turnauksessa sovelletaan SEUL:in Fifa 18 sääntöjä (http://seul.fi/esports/pelisaannot/turnaussaannot-fifa-18/).
Mukaan mahtuu 8 ensimmäistä ilmoittautujaa (minimi osallistujamäärä 4 pelaajaa).  Ilmoittautuminen tapahtuu Pelitilan infotiskillä turnauspäivänä. Pelaajien tulee olla paikalla Pelitilassa 15min ennen turnauksen alkamista. Myöhästyjien paikat luovutetaan jonosta seuraaville pelaajille.

NHL 19 -turnaus 10.11. Klo 15.00

Turnauksessa formaattina on single elimination bo1. Turnauksessa sovelletaan SEUL:in NHL 18 sääntöjä (http://seul.fi/esports/pelisaannot/turnaussaannot-nhl-18/).
Mukaan mahtuu 8 ensimmäistä ilmoittautujaa (minimi osallistujamäärä 4 pelaajaa).  Ilmoittautuminen tapahtuu Pelitilan tiskillä turnauspäivänä. Pelaajien tulee olla paikalla Pelitilassa 15min ennen turnauksen alkamista. Myöhästyjien paikat luovutetaan jonosta seuraaville pelaajille

 

Overwatch ja Fortnite -valmennus Pelitilassa 24.11. & 1.12.

Kiinnostaako sinua oman pelaamisen kehittäminen ja työkalut itsenäiseen harjoitteluun? Pelitila järjestää päivän mittaisia valmennuksia Overwatch ja Fortnite -peleihin.

Valmennukset sisältävät:

– Mitä on tavoitteellinen harjoittelu ja miten toimia sen mukaisesti
– Pelin perusteet ja pelin sisäiset tavoitteet
– Oman pelaamisen analysointi ja pelillinen valmennus
– Miten tunnistaa omat heikkoudet ja kehittää niitä
– Terveiden pelitapojen merkitys harjoittelussa
– Oman kilpapeliuran tai -harrastuksen edistäminen

Valmennukset sisältävät niin kilpapelaamisen teoriaa kuin valmentamista itse pelissä. Valmennukset ovat suunnattu erityisesti nuorille ja kilpapelaamisen parissa aloitteleville.

Tarkemmat tiedot valmennuksista:

Sijainti: Pelitila, Skanssin Kauppakeskus
Hinta: 25€ / koulutus
Paikkoja: 12kpl
Ajankohta:

24.11.2018 Overwatch
Klo 11-18

1.12.2018 Fortnite
Klo 11-18

Pelitila tarjoaa osallistujien käyttöön tietokoneet, näppäimistöt, hiiret, headsetit ym. Myös omia laitteita voi tuoda mukana halutessaan. Päivän aikana on taukoja mm. ruokailulle. Skanssin kauppakeskuksesta löytyy useampi ruokapaikka, Citymarket, sekä Pelitila tarjoaa osallistujien käyttöön jääkaapin ja mikron.

Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Kysy lisää valmennuksesta: skanssi@pelitila.fi